Playground at the Boston Nature Center

The “Nature Nook” is a delightful natural play space on the grounds of the Boston Nature Center & Wildlife Sanctuary, located in the Mattapan neighborhood of the city. In about eight years since the playground’s construction, the vegetation has grown nicely to form a cozy play space consisting of several “rooms” of activity areas. The playground includes all the important elements of nature-based play: water, sand/dirt, wood, plants, rocks, and hills. Additional features include a stage with seating, planters for gardening, music and art spaces, a building construction area, a gathering (seating) space, and a boardwalk.


Pergola with vines at the playground entrance


Water pump and stone stream bed, with adjacent sand play area


Children exploring the woods


Musical play, grass hill, and stage with seating


Building construction area, including a permanent wooden frame that children can lean sticks against to form forts and other structures


Boardwalk through the woods


Climbing log


Bridge over the stream bed; near the sand play, dirt play, gardening, and art areas

Photos by Alice Webb
Project Design by StudioMLA Architects, Brookline, MA

Advertisements

2 thoughts on “Playground at the Boston Nature Center

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s